Couple upgrade from shared accommodation to new home

Date: Thursday 20 August 2020

TWSM_TavistockPlace_CaseStudy

First time buyers James Charlton and Erica Birtles decided to move away from rented shared accommodation in London to a brand new two bedroom apartment at our Tavistock Place development in Woburn Sands.

The couple, who recently welcomed a daughter to their family, had previously been living in London for 10 years in shared accommodation. They decided to make the move to Tavistock Place to find a home with plenty of outdoor space and somewhere they could happily raise a family. James and Erica secured their home with the help of the government backed Help to Buy: Equity Loan scheme and completed their move in December 2019.

Erica said: “We really love the open plan design and symmetrical nature of the Axis house type. We found it so helpful to see a show apartment beforehand as it allowed us to imagine living in the space.

“We also wanted a property where we could settle in and start life in a home we could call our own, so being able to have input on the fixtures and finishes within our apartment made it feel like it was ours from the beginning.”

Looking for rural living but also convenience, James said: “Tavistock Place was appealing to us as it is close to Aspley Guise station which makes commuting into London for work easy, but we still have the benefit of the relaxed atmosphere of Woburn Sands. We knew instinctively that it was the perfect development for us.”

To secure their home, James and Erica opted to use the government backed Help to Buy: Equity Loan scheme. Erica said: “As we had only lived in rented homes and were first time buyers, we found the Help to Buy scheme extremely helpful. Everything was explained to us in depth and we have now been able to move into our dream home!”

“As we were moving from a distance, we had to plan our visits to fit within one day. Once we had decided on our home, the sales team sent us photographs during each stage of work on the interior. This made us feel a part of the journey even though we couldn’t visit as often as we would have liked.”